de fijnproevers breda

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn toch die fijnproevers in Breda? Vandaar onze naam De Fijnproevers Breda. De naam zegt het eigenlijk al; zelf zijn wij fijnproevers! Enorm fanatiek op zoek naar nieuwe smaakexplosies, wijn- en spijscombinaties en culinaire beleving. Al snel hadden wij door dat wij daarin niet de enige zijn. Het lag daardoor al snel voor de hand om voor de naam van ons bedrijf De Fijnproevers Breda te kiezen.

Het is onze insteek om samen met andere fijnproevers (lees: jullie) te genieten van fijne smaken. Met elkaar op zoek te gaan naar nieuwe smaakcombinaties. En aan het einde van iedere dag weer versteld te staan van de smaakexplosies die we voor onze gasten hebben kunnen realiseren.

Super leuk natuurlijk die mooie visie en grote doelstellingen, maar wie zijn dan de gezichten van De Fijnproevers Breda of wil je ons beter leren kennen? Ons persoonlijke verhaal lees je hieronder.

DE CULINAIRE MASTERMIND

wie is onze chef?

Chef-kok Sven Bogers is al jaren kind aan huis in Wijnhuis de Vijver: ''Lekker eten en de beste wijnen erbij, daar ben ik door mijn ouders mee grootgebracht. Daardoor was mijn passie al vroeg duidelijk.

Op de middelbare school Tessenderlandt heb ik de opleiding Horeca, Voeding en Toerisme gevolgd. Een opleiding waar voor mij vooral de focus lag op de basisbeginselen van het koksvak en de bakkerij. Daarna heb ik bij het Cas Spijkers College (onderdeel van het Cingel College) de opleidingen zelfstandig werkend kok en gespecialiseerd kok gevolgd. Gedurende deze koksopleidingen heb ik via mijn stages bij onder andere Restaurant De Stadstuin en Restaurant Prei alle kneepjes van het koksvak kunnen leren. 

Na het behalen van mijn koksdiploma's ben ik voor mezelf gestart. Bijna een decennia lang heb ik mijn eigen cateringbedrijf Traiteur Damm. Dit eigen bedrijf heb ik in de afgelopen tien jaar opgebouwd door onder andere bij mensen en bedrijven op locatie te koken, wijn- en spijsavonden of proeverijen in de wijnwinkel van mijn ouders te organiseren. Ondertussen heb ik ook bij mijn ouders in de wijnwinkel gewerkt om hen te ondersteunen.

Na al die ervaringen was het tijd om de volgende stap te maken. Een eigen vaste locatie op super mooie plek in het Wilhelminapark van Breda. Het Visserskot, direct naast de Poolse Tank, is een prachtige locatie waar ik al een aantal jaren de kookclubs heb verzorgd. Sinds begin 2022 was het voor mij tijd om deze activiteiten verder uit te bereiden door Het Visserskot in zijn volledigheid uit te gaan baten onder een nieuwe naam; De Fijnproevers Breda.''